Books : Entrance Exams, Academic, Literature & Fiction, Indian Writing, Biographies, Children, Business, Self Help, Comics Books : Entrance Exams, Academic, Literature & Fiction, Indian Writing, Biographies, Children, Business, Self Help, Comics Books : Entrance Exams, Academic, Literature & Fiction, Indian Writing, Biographies, Children, Business, Self Help, Comics Books : Entrance Exams, Academic, Literature & Fiction, Indian Writing, Biographies, Children, Business, Self Help, Comics Explore more Books
Buy Books Online At Flipkart.com As Neil Gaiman said, “A book is a dream that you hold in your hand”. Imagine, if you could escape into your dreams, visit mythical places and travel back and forth in time. Experience the thrill of letting your imagination go wild. Books have that kind of power. They teleport you to places you might not otherwise get to see in your lifetime. Many people take up book reading in different ways. Come to think of it, you can classify book readers into a few categories: the hopelessly devoted reader, the all-the-timer/compulsive/voracious/anything-goes reader and the occasional reader. The first two groups are those who cannot live without books. Wherever they go, whatever they do, they need a book with them. They even read between work, or while they eat, just because they can't put the book down. You get the picture, right? And then, there is the last group of readers, who only pick up books when they have free time to spare. They are not as addicted to reading as the first two categories of readers. Comics: Whoever thinks that comics are only for kids, has never been more wrong. From Superman and Spiderman to Wonder Woman and Black Widow, comics bring to you a world of superheroes that can inspire you to become a better human being. You can add Marvel: Superhero Legends, The Avengers - Battle Against Loki and Marvel Adventures Spider-Man to this category. Also, let us not forget the wise world of Calvin and Hobbes comics or the adventurous tales in Tintin comics. Short Stories: If you do not have the patience to sit through long novels, and want your tales to be short and sweet, then short stories are for you. Books, such as The New Collected Short Stories by Jeffrey Archer, Interpreter of Maladies: Stories of Bengal, Boston and Beyond by Jhumpa Lahiri, Love Among the Bookshelves by Ruskin Bond and Trigger Warning: Short Fictions and Disturbances by Neil Gaiman, fall into the category of short stories. Novels: Whether you are a diehard fan of the Harry Potter series, or you love to delve into the thrilling world of The Millennium Trilogy, novels keep you on the edge of your seat with action-packed tales of adventures. They are often long, and are best for readers who devour books like popcorn. Since we are talking about novels, let us not forget the novellas. These books are shorter than novels but the tales are longer than short stories. Nonfiction Books: From how-to and technical books to text and reference books, you can find a host of nonfiction titles online. Apart from them, you can also find spiritual, motivational and religious books online. If you are taking a competitive exam, you can seek guidance from entrance exam preparatory books. Biographies and Autobiographies: These books tread a fine line between fiction and nonfiction. They are usually filled with factual events from a person’s life, but can also feature hearsay on certain occasions. Books like Wings of Fire: An Autobiography by Dr. APJ Abdul Kalam, My Story by Kamala Das, My Experiments With Truth by Mahatma Gandhi are some of the well-known autobiographies. Captain Cool: The M. S. Dhoni Story by Gulu Ezekiel and Steve Jobs by Walter Isaacson are a few popular biographies that you can consider reading. Buy Books Online If you are someone who loves reading, then online shopping can be a boon for you. With so many titles available from various publishing houses, these sites offer great discounts coupons online on your favourite books. So if you were planning to build a library of your own, this is the right time to do so.

July 04, 2017

Questions on Banking and Marketing helpful for the Bank of Baroda and other Banking Exams to be conducted in coming weeks

  Sarkari Niyukti       July 04, 2017
Questions on Banking and Marketing helpful for the Bank of Baroda and other Banking Exams to be conducted in coming weeks 

1. A prospect means
a) any customer who walks into the bank
b) an employee of the bank
c) a customer who is likely to be interested in bank's product or service
d) a depositor of the bank'
e) a borrower of the bank
2. A lead means
a) a prospect who is more likely to avail of the Bank's product
b) a political leader
c) a religious leader
d) a bank chairman
e) None of these
3. Innovation means
a) Compensation
b) inspiration
c) additional perquisites
d) implementing new ideas or new methods
e) None of these
4. A Call means
a) calling on friends
b) calling on bank employees
c) calling on prospective customers
d) to make telephone calls
e) calling on relatives
5. The Traditional Marketing style involves
a) Telemarketing
b) Digital Marketing
c) Indirect Marketing
d) Direct Marketing
e) All of these
6. Modern Method of Marketing include
a) Publicity on the net
b) Advertisement on the net
c) Soliciting business through e-mails
d) Tele marketing
e) All of these
7. A true marketing requires
a) Command and other mindset
b) Control Mindset
c) Passive mindset
d) Active mindset
e) None of these
8. Which of the following sentences is true?
a) Marketing is not required in a Buyers' Market
b) Marketing is not required in a Sellers's market
c) Marketing is not required due to competition
d) Marketing is not required due to liberalization
e) Marketing is not required due to globalisation
9. For effective marketing the salesmen should have which of these qualities?
a) Creativity
b) Team spirit
c) Motivation
d) Effective communication skills
e) All of these
10. Market information means
a) Knowledge of shops and bazaars
b) Knowledge of shopping malls
c) Knowledge of customer profile and product mix
d) knowledge of various languages
e) None of these
11. Market Research is needed for
a) checking the market area
b) checking the right product to be sold
c) making proper marketing decisions
d) deciding right time to sell
e) All of these
12. Which of the following statement is true
a) Marketing makes the company to go into loss due to higher expenses
b) Marketing is not required in profit making companies
c) Marketing sharpens the minds of the employees
d) Marketing is a time bound seasonal function
e) Marketing is a waste of time
13. Marketing plan helps in 
a) better lead generation
b) better systems
c) better results
d) improved balance sheet
e) better customer service
14. If Marketing is done effectively which of the following is not required?
a) Advertisement
b) Publicity
c) Market Research
d) Market Segmentation
e) None of these
15. Motivation means
a) Inspiring employees to perform better
b) Better communication skills
c) Sales Coaching
d) Market Research
e) None of these
16. In a Selling Process in today's world?
a) Only standard products are sold
b) No customization required
c) the seller need not have product knowledge
d) the seller should aim at customer satisfaction
e) only quantum of sales matters
17. Find the true statement
a) Marketing is a waste of the employees' time
b) Marketing is not required in India due to its vast population
c) Marketing involves additional work
d) Marketing involves team work
e) Marketing is not required today due to IT advancement
18. A Target market is
a) entire country
b) entire city
c) entire globe
d) that which consists of customers who need the identified product
e) all of these
19. Sales forecasting involves 
a) Sales Planning
b) Sales Pricing
c) Distribution Channels
d) Consumer tastes
e) All of these
20. Which of the following product is being sold under the brand name ZODIAC
a) Shirts
b) Ties
c) Both A and B
d) Liberty
21. SWIFT - cars are being manufactured by
a) DCM
b) Maruti
c) Premier Automobiles
d) Hyundai
22. With you all the way is the slogan of
a) Vodafone
b) SBI
c) ICICI
d) Raymonds
23. Which company used the slogan "The complete Man"
a) DCM
b) GRASIM
c) RAYMONDS
d) VIMAL
24. Which brand uses the slogan "Made for each other" for its cigarettes?
a) Cavenders
b) Four Square
c) Red & White
d) Wills
25. Cross Selling means
a) Identifying customer needs
b) matching the products to customer needs
c) convincing the customers of product benefits
d) responding to questions and objections of customers
e) all of these

ANSWERS

1 (c)
2 (a)
3 (d)
4 ( c)
5 (d)
6 (e)
7 (d)
8 (b)
9 (e)
10 (c )
11 (e)
12 (c)
13 ( c)
14 (b)
15 (a)
16 (d)
17 (d)
18 (d)
19 (e)
20 (c)
21 (b)
22 (b)
23 (c)
24 (d)
25 (e)


logoblog

Thanks for reading Questions on Banking and Marketing helpful for the Bank of Baroda and other Banking Exams to be conducted in coming weeks

Previous
« Prev Post

No comments:

Post a Comment