Sarkari Niyukti

Email us at contact@infozones.in

February 01, 2017

Important Questions for BPSC Preliminary


 Important Questions for BPSC Preliminary

    BPSC Preliminary Model GS Question

GK GS for BPSC
Bihar Special GK

1. First time president rule in Bihar is imposed in?

Ans- 1968


2. Medicine manufacturing unit in Bihar is located in?

Ans- Hajipur


3. Which city of Bihar is directly linked to Bangkok and Columbo

Ans- Gaya


4. When doordarshan kendra established first time in India?

Ans- 1978


5. Head of Bhagalpur rite enquiry commission?

Ans- Justice AN Singh



6. How many percentage of Bihar population live in rural areas?

Ans- 84.32%


7. Flood affected areas of Bihar is?

Ans- 64.41 lakh hectare


8. Rajendra Krishi vishv vidyalaya is situated in?

Ans- Pusa


9. World AIDS Day?

Ans- 1 December


10. Number of Lok sabha seats in Bihar?

Ans- 40


11. Which temperature reading show same value on Fahrenheit and Celcius scale?

Ans- -40'C


12. Strength of Bihar Legislative Council?

Ans- 75


13. Strength of Bihar Legislative Assembly?

Ans- 243


14. Patna High court is established in?

Ans- 1916


15. Present Cheif Election Commissioner of India?

Ans- Nasim Zaidi


16. Bihar Foundation day is celebrated on?

Ans- 22 March


17. Nalanda University is founded in?

Ans- 2010


18. Nabi Nagar Power Generating Company is a joint Venture of?

Ans- NTPC and Bihar State Power Holding Company Ltd.


19. BIADA stand for?

Ans- Bihar Industrial Area Development Authority


20. Gandhi ji started first Satyagrah from which part of Bihar?

Ans- Champaran


21. Who was the president of Gaya session of Indian National Congress in 1922?

Ans- Chitranjan Das


22. Which is the unique festival of Bihar?

Ans- Chath Puja


23. Gautam Buddha gave his first sermon at?

Ans- Sarnath


24. Who is called the Nepolian of Ancient India?

Ans- Samudra Gupta


25. Number of Districts in Bihar?

Ans- 38


Sarkari Niyukti Feed Count
Join Our Newsletter


Email Job Information to Your Friends
Blog Since Sept 2010 | Get Updates via email
1 comment:
Write comments
  1. It's really a great and helpful piece of line.I am glad that you shared this helpful info with us.Please keep us informed like this.
    Thanks for sharing.

    Lanco Hills Hyderabad
    sai keerthi prime Hyderabad
    Ramky One Kosmos
    Bella Vista Villas
    Prestige High Fields
    Unicca Emporis

    ReplyDelete

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter